Det er skikkelig diskriminering!

DSC04258

- «Vet du, at jeg så Ina gå vekk fra der vi spilte kanonball i fysisken (Redaksjonell oversettelse: Fysisk aktivitet, fast på timeplanen to ganger i uka på 5. og 6. trinn) – og så sa jeg at jeg måtte på do – men jeg gikk bort for å snakke med henne om hva det var. Og vet du det er skikkelig diskriminering! For når en blir tatt i kanonballen, og hvis en ikke er av de som folk tror er gode – så får en aldri ballen igjen. Og da får en ingen sjans til å treffe noen andre og komme inn på banen igjen. En må liksom bare vente på at noen mister ballen. Det er bare de gode som får sjansen. De som folk tror er gode. Det er diskriminering!

- Og vet du en ting til som er diskriminering! Det er når Robin har oss i fysisken og så er vi gutta mot jentene og så gir han alltid ballen til oss jentene så vi kan starte med ballen! Det er diskriminering, altså. Det er liksom fordi han mener at vi er dårligere enn gutta så vi skal alltid starte med ballen. Det er skikkelig diskriminering å alltid bare regne med at vi jentene er dårligere!»

 

Middagsbord. Linsesuppegryta er tømt. Lysene brenner. Klementiner til dessert. Minstemann på fanget. Ennå tre kvarter til vi må dra på fotballen. Tid til viktige samtaler.

Det er håp for framtidige kamper, i hvertfall. Her er det tydeligvis bevisste unger i farta!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>